Daniel R. Schneider sudjelovao na summitu ESA-UASR u Xi’anu u Kini

Profesor Daniel Rolph Schneider, voditelj Katedre za energetska postrojenja i energetiku, sudjelovao je na drugom međunarodnom summitu Energy Science and Technology (ISEST2018) održanom u Xi’anu u Kini 17. i 18. siječnja, posebno posvećenom proširivanju udruženja sveučilišta University Alliance of the Silk Road and the Energy Sub-Alliance (ESA-UASR). 

Na summitu je sudjelovalo 500 znanstvenika i istraživača s više od 60 sveučilišta, a predsjedavao je akademik, prof. Wenquan Tao (Xi’an Jiaotong University). Prof. Tao na otvorenju je naglasio važnost napredovanja znanosti i tehnologije u području energetike.

Prof. Schneider sudjelovao je na prvom sastanku Vijeća Energy Sub-Alliance uz predstavnike 59 sveučilišta iz 20 zemalja, gdje je u ime Fakulteta strojarstva i brodogradnje potpisao sporazum o pridruživanju. Naš je Fakultet ujedno izabran kao jedan od deset stalnih izvršnih članova:

  1. Khalifa University (Ujedinjeni Arapski Emirati)
  2. Nazarbayev University (Kazahstan)
  3. Shanghai Jiao Tong University (Kina)
  4. Tsinghua University (Kina)
  5. Universidade de Lisboa (Portugal)
  6. Università di Pisa (Italija)
  7. University of Zagreb (Hrvatska)
  8. University of Strathclyde (Ujedinjeno Kraljevstvo)
  9. Xi’an Jiaotong University (Kina)
  10. Zhejiang University (Kina)

U drugom dijelu sastanka, prof. Schneider je održao predavanje u sklopu sesije Energy Economics and Policy pod naslovom Energy recovery of waste (and waste materials) as a part of the circular economy of urban environments.