Zagrebački energetski tjedan

Prošlog su tjedna članovi Zavoda i studenti energetike sudjelovali na 9. Zagrebačkom energetskom tjednu. Cilj Zagrebačkog energetskog tjedana je razvoj svijesti i uključivanje svih građana Grada u borbu protiv klimatskih promjena.

U ponedjeljak je na Danima energetike na FER-u u sklopu Okruglog stola: Demokratizacija i decentralizacija elektroenergetskog sektora, sudjelovao docent Goran Krajačić s predavanjem Solarizacija Republike Hrvatske – prilika koju ne smijemo propustiti.

Na stručnom skupu studenata Mi imamo rješenja – vizije novih generacija za održivi zeleni razvoj student Matej Paranos održao prezentaciju Vodik za čistiji gradski transport pod mentorstvom docentice Ankice Kovač. Petar Filipović, koji je nedavno diplomirao, predstavio je rad pod nazivom Polimerni solarni kolektor – alternativa klasičnom pločastom kolektoru, mentor izvanredni profesor Damir Dović.

U četvrtak je građanima predstavljen Laboratorij za energetska postrojenja u sklopu Dana otvorenih vrata FSB-a, s naglaskom na obnovljive izvore energije: bicikl na vodik, sustav za proizvodnju vodika kao alternativnog goriva, gorivne članke, fotonaponske sustave te vjetroturbine.