Dodjela nagrade prof. Nevenu Duiću

Dan Fakulteta_Dodjela NagradeDana 16. studenog 2018. godine na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća, a povodom Dana Fakulteta,  redovitom profesoru u trajnom zvanju Nevenu Duiću uručena je Velika Medalja kao priznanje za izuzetan doprinos u unaprjeđenju rada, razvoja i promociji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Čestitamo!

13. SDEWES konferencija održana u Palermu

13. SDEWES konferencija, održana na prekrasnom talijanskom otoku Siciliji u Palermu od 30. rujna – 4. listopada 2018., je iza nas. Okupilo se 400 znanstvenika, istraživača i stručnjaka iz područja održivog razvoja iz 50 zemalja. Slušali smo 330 prezentacija, vidjeli 80 poster prezentacija, prisustvovali 9 special sessiona i jednom special event-u, a također smo imali zadovoljstvo slušati tri pozvana predavanja i dva panela s nekim od najistaknutijih stručnjaka u tom području.

13. ljetna škola NUMAP-FOAM

Trinaesto izdanje NUMAP-FOAM ljetne škole održano je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u periodu od 20. do 31. kolovoza 2018. godine, u prostorijama Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš te učionicama Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Ljetna škola posvećena je razvijanju vještina u korištenju OpenFOAM-a, alata za računalnu dinamiku fluida otvorenog koda, čijem razvoju značajno doprinose zaposlenici Zavoda.

Nastavi čitati “13. ljetna škola NUMAP-FOAM”