13. ljetna škola NUMAP-FOAM

Trinaesto izdanje NUMAP-FOAM ljetne škole održano je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u periodu od 20. do 31. kolovoza 2018. godine, u prostorijama Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš te učionicama Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Ljetna škola posvećena je razvijanju vještina u korištenju OpenFOAM-a, alata za računalnu dinamiku fluida otvorenog koda, čijem razvoju značajno doprinose zaposlenici Zavoda.

U radu škole je sudjelovalo 20 polaznika iz 10 zemalja: doktorskih studenata, renomiranih znanstvenika te inženjera zaposlenih u industriji. Tijekom 10 radnih dana, osim individualnog rada s polaznicima, održano je i devet tematskih predavanja iz područja računalne dinamike fluida (CFD) i vještina programiranja. U radu ljetne škole sudjelovali su i studenti diplomskog studija FSB-a, koji na taj način pripremaju svoje diplomske radove.

31. kolovoza u dvorani D južne zgrade FSB-a, održana je mini-konferencija na kojoj su polaznici predstavili svoj rad postignut tijekom ljetne škole i rezultate znanstvenog istraživanja. 

Sljedeće, 14. izdanje NUMAP-FOAM škole očekuje se u kolovozu 2019. godine